Freediver2 e1568393924629 800x250 - PADI Basic Freediver Cursus

Lijkt het je niet geweldig om zonder al te veel uitrusting heerlijk onder water te vertoeven? Dat kan met freediving. Freediving (of Apnea duiken) is een onderwatersport waarbij men onderwater duikt zonder ademapparatuur.  In tegenstelling tot het duiken, hou je dus je adem in.  Bij freediven wordt gebruik gemaakt van diverse ademhalingstechnieken en duikvaardigheden om naar grotere diepte te kunnen duiken en langer onder water te blijven.

De PADI Basic Freediver Cursus is de eerste stap in het aanleren van goede freedive kennis en vaardigheden. Je doet de basiskennis over freediven op en je gaat technieken oefenen om in een zwembad of een beschut deel van het buitenwater veilig en comfortabel je adem in te houden.
We gaan je leren om op comfortabele en plezierige wijze de cursusdoelen te bereiken. Je zal verbaasd zijn over wat je met je lichaam en geest kan bereiken en hoe snel je vooruitgang kan boeken. Bij freediven draait het om ontspanning en vertrouwen; wij nemen de tijd voor je om het in je eigen tempo te leren.

De PADI Basic Freediver Cursus is een sub-cursus van de volledige PADI Freediver Cursus. Bij de volledige Freediver cursus zijn ook buitenwater sessies gepland om diepte te oefenen.

PADI Basic Freediver cursus

Duur opleiding:
2 theoriebesprekingen op vrijdagavond, er wordt van je verwacht dat je de theorie zelf voorbereidt
2 zwembadduiken aansluitend op dezelfde vrijdagavond:
waarvan 1 zwembadsessie statisch en 1 zwembadsessie dynamisch freediven.
Tijdens beide zwembadsessies krijg je klaartechnieken en reddingsvaardigheden.

Als je geslaagd bent voor de PADI Basic freediver, heb je het eerste deel van de volledige PADI Freediver afgerond. Je kan daarmee gelijk door naar het het buitenwater (diepte) deel.

Start cursus:
Het hele jaar door, volgens de cursus planning.
Start en planning is ook mogelijk in overleg met de duikschool (prive-lessen)

Vereisten:
Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede, lichamelijke conditie hebben. Je hoeft geen ervaring te hebben met snorkelen, freediven of andere watersporten.

Minimale leeftijd:
12 jaar

Kosten voor de cursus:
€ 139,00

Inclusief:  2 theorielessen, 2 zwembadlessen, persoonlijke begeleiding, examens, brevetkosten, diverse freedive uitrusting om uit te proberen, gebruik shorty, lood, loodgordel, vinnen en masker en DAN Freedive verzekering tijdens de opleiding **

Exclusief: PADI Freediver touch (digitale handleiding, verplicht voor het theoriegedeelte).
De PADI Freediver Touch app is bruikbaar op je eigen mobiele telefoon, tablet, ipad en pc. De Freediver Touch is een interactieve studie tool die je de informatie geeft om veilig te kunnen freediven en waarmee je op je eigen tempo kunt leren, waar en wanneer je maar wilt.  Deze PADI Freediver Touch koop je los van een Freediver cursus. De PADI Freediver Touch bevat ook alle materialen voor de PADI Advanced Freediver en Master Freediver opleidingen. Toekomstige updates van de Freediver touch zijn inbegrepen en ook na de opleiding kan je Freediver touch blijven gebruiken.
Prijs: 49,99 Euro

Je kunt je inschrijven middels dit Inschrijfformulier

** Als je gebruik wil maken van de gratis DAN freedive verzekering voor cursisten kan je dit voorafgaand aan de opleiding aangeven zodat we je kunnen aanmelden bij DAN. Registreer je alvast bij MyDAN en geef je DAN nummer aan ons door.