Ontdek Je Stekje Duikdagen – Reisje Luxemburg

In het kader van Ontdek Je Stekje gaan we naar deze locatie niet 1 dag, maar 2 dagen! En dat is niet zo gek, want we gaan hiervoor (helemaal) naar Luxemburg. Om precies te zijn naar Lultzhausen (waar we dineren, overnachten en ontbijten) en vanwaar we gaan duiken, freediven en kayakken in het Lac de la Haute Sure.

Het natuurpark “Haute-Sûre” ligt net over de grens in Luxemburg en bestaat uit een plateau, smalle valleien met beboste hellingen en het stuwmeer van Haute-Sûre dat gebouwd werd in de jaren ’60 om het land van drinkwater te voorzien. De duikstekken liggen verspreid langs het stuwmeer. Op sommige plaatsen is de ingang net iets makkelijker dna op andere plaatsen, dus voor ieder wat wils.

Wanneer:
Het weekend van 22 en 23 juni en het weekend van 21 en 22 september

Hoe ziet het weekend er uit:
Om 07.00 vertrekken we met de auto, dan ben je ongeveer 12.30 in Luxemburg met stops. Natuurlijk kunnen we gezamenlijk rijden en/of achter elkaar aan. Als je veeeeeel duiken wilt maken die dag, dan moet je eerder weg of harder rijden of geen stops doen!
‘s Avonds hebben we in Youth Hostel Lultzhausen gezamenlijk het diner, de volgende ochtend is daar ook weer ontbijt.
Zaterdag overdag, zaterdagavond en zondag kan er dus gedoken worden. Zondag (wanneer je wilt) gaan we weer op huis aan.

Wat levert het op:
Wat kan je onderwater zien: De pijlers van de bruggen in Lultzhausen, Insenborn en Liefrange. Ruïnes tref je aan in Lultzhausen en Liefrange. Indrukwekkende muren zie je overal, net zoals veel grote vis, zoals snoek en baars!

Een aantal stekken:
1 Llutschmillen – Leuke duikstek met veel fundering te vinden. Vanaf het hotel een kwartiertje rijden. Je gaat langs de rand met bomen naar beneden, 120 graden uitzwemmen en dan kom je vanzelf in de funderingen van het stadje. Langs de stuwdam wand terug, veel vis.
2 Stone Bridge – Leuke stek , iets dieper, funderingen van een kerk. Even van te voren kijken waar je je auto neerzet. Als je dat bij de afslag Lulzhausen doet (dat willen ze het liefst) is het een behoorlijk eind lopen. Je moet links naast de loopbrug het water in.
3 Old Stone Bridge – Makkelijke stek wat in en uitgaan betreft, niet zo veel funderingen e.d. maar wel heel veel en heel grote vis (baars, snoek). Je kan hier lekker op ca 10 meter parallel aan de kant blijven zwemmen. Je kunt hier ook een heel diepe duik maken, want recht vanuit de kant gaat het behoorlijk rap omlaag.

Wat heb je nodig:
Je dient te beschikken over minimaal het PADI (junior) Open Water brevet (of gelijkwaardig brevet).

Wat kost het:
De kosten van dit weekend bedragen 69,00 per persoon, dat is voor onze gezellige begeleiding, het diner, de overnachting en natuurlijk het ontbijt, onze gratis wake-up calls en natuurlijk voor de geweldige duik-ervaring die je hier opdoet!

En nu?
Inschrijving kan tot het vol is, via dit medium, de website
www.fata-aquana.nl of even bellen 070-4190192.

Je kunt je ook inschrijven middels dit Inschrijfformulier

22496131 2050228198530090 481542449689343805 o 150x150 - Activiteiten - Reisje Luxemburg lac3 150x150 - Activiteiten - Reisje Luxemburg