Reis Jordanie 2024

Vanuit je kamer in Aqaba kun je de hele wereld zien! Dat geeft direct een heerlijk vakantiegevoel. Jordanië is als duik- en vakantiebestemming nog niet erg bekend, maar daar trekken wij ons al jaren niets van aan. Vandaar dat we ook in 2024 weer een groepsreis naar Aqaba organiseren. We gaan van 19-26 mei.


In de Golf van Aqaba (een uitloper van de Rode Zee) is het uiteraard perfect duiken. Er zijn in Jordanie tal van duikstekken die de moeite waard zijn: schitterende koraalriffen, mooie wrakken, heel legermuseum en veel en vooral kleurrijk onderwaterleven.
Duiken vanuit Aqaba doen we met Aqaba Adventure Divers. Met hun boot kun je langs de hele kustlijn van Aqaba alle duikstekken verkennen. De vriendelijke staf zorgt voor volle flessen, lekkere drankjes, een heerlijke lunch en zowel boven als onder water voor prima begeleiding.
Opvallend is vooral hoe kleurrijk het hier is (geen dood koraal) en hoe schoon (geen blikjes of andere rotzooi). Dat heeft wellicht te maken met de maandelijkse onderwateropruimacties, want helaas is de plaatselijke bevolking niet altijd op de hoogte van hoe je de natuur optimaal houdt.

Het hotel waar we verblijven ligt in hartje Aqaba, om de hoek van het duikcentrum. De netjes ingerichte kamers (met eigen badkamer, airco, wifi, koelkastje), de gezellige lobby en het zwembad op het dak met een leuk terras, maken dat je na het duiken heerlijk kunt vertoeven. Bovendien zit je op loopafstand van allerlei leuk restaurantjes en winkeltjes, dus vervelen zul je je niet.
We hebben een mooie groepsprijs bedongen, maar let op: er is een gelimiteerd aantal tickets gereserveerd, daarna kunnen we geen prijsgarantie meer geven. Prijzen onder voorbehoud.

Speciale Fata Aquana Groepsprijs*:
Verblijf 5-sterrenhotel 1605,= (eenpersoonstoeslag 375)
Verblijf 3-sterrenhotel 1395,= (eenpersoonstoeslag 195)

Optioneel: Tijdens de reis zijn uitstapjes naar Petra (dat mag je niet missen) en Wadi Rum (ongelooflijk mooi) mogelijk. Prijzen op aanvraag.

Niet duiken, wel freediven? Ook dat is mogelijk. We doen je graag een prijsopgave!

Inbegrepen in de reis

* Retourvluchten Amsterdam – Aqaba inclusief handbagage 7 kg en 20 kg ruimbagage
* Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
* 8 nachten verblijf op basis van logies/ontbijt in een 2-persoonskamer in een 3- of 5-sterren hotel
* 5 dagen bootduiken (10 begeleide duiken) op luxe duikbootinclusief fles, lucht, lood, open lunch buffet, onbeperkt soft drinks, water, thee en koffie aan boord
* Transfers in Aqaba
* Visa en verplichte camerapapierenafhandeling

Niet inbegrepen

* Eventueel af te sluiten reis- en/of annuleringsverzekering (wordt wel aangeraden)
* Drankjes ’s avonds en diner
* Eventueel fooien ter plaatse
* Vervoer naar Schiphol vv
* Huur duikuitrusting
* Alle overige uitgaven

 

Je kunt je inschrijven middels dit Inschrijfformulier

sharksbay 1 150x150 - Activiteiten - Reis Jordanieaqaba 42 150x150 - Activiteiten - Reis Jordaniesharksbay 2 150x150 - Activiteiten - Reis Jordanie

sharksbay 1 1 150x150 - Activiteiten - Reis Jordanie

jordanie e1582480329154 150x150 - Activiteiten - Reis Jordanie IMG 20181115 WA0015 1 150x150 - Activiteiten - Reis Jordanie