Hallo!

Zondag gaan we duiken in de Toolenburgerplas.  Er zijn dan Open Water duikers (buitenduik 1,  spannend) en er zijn vrijduikers.

Wat heb je nodig voor zondag:
Voor de  Open Water leerlingen: masker, snorkel, schoenen, vinnen, pak met cap, handschoenen, bcd en automaat.  Wij nemen de fles, het lood en de computers mee.
Voor alle anderen die gaan duiken: hetzelfde alleen moet je ALLES zelf meenemen.
Voor degenen die niet gaan duiken: warme truien, verrekijker en een stoeltje 🙂

De Toolenburger Plas heeft zoet water en over het algemeen veel zicht (onder water ook).  Met een beetje geluk zien we snoeken, duikers, baarsjes, er zwemmen ook kleinere vissen en zelfs meerval! Er is een duidelijk duikgebied met veel onderwaterobjecten en ook speciale “wigwams” van wilgentakken waar de vissen bijeenkomen!
Er is geen omkleedruimte dus zorg dat je makkelijke sneluit/snelaan kleren aan hebt en iets om op te staan in plaats van op de kiezels. Er zijn wel toiletten in de buurt.

We verzamelen om 09:30 bij Shell station Den Ruygenhoek (OOST!). Na een rustig kopje koffie vertrekken we vanaf daar naar de Toolenburgerplas, IJweg 1215-1270, Hoofddorp, waar we zo om 10.00 zullen zijn.

Vergeet niet: je logboek, grote handdoek, (warme) droge makkelijke kleding, kleedje, stoeltje… En misschien ook nog iets te drinken of te eten, zeker als je twee duiken maakt!

Tot zondag!

Groetjes,
Peter en Pauline

Routebeschrijving
De route naar de Toolenburger
Plas vind je hier:
ROUTE