Wat kan ik allemaal wanneer doen?
Onderstaand vind je agenda voor diverse activiteiten.

Wil je een prive cursus doen?? Heb je zelf een moeilijke agenda? Staat jouw cursus er niet bij? We helpen je graag met je planning. Bel even voor meer informatie!


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zonnewendeduik

25 juni 2022 om 19:00 tot 23:00

Gratis
DSCF8604 - Zonnewendeduik

De langste dag van het jaar gaat met een sprookjesachtige schemering over in de kortste nacht van het jaar.

De viering van midzomernacht werd in vroegere tijden gelinkt aan de zomerzonnewende. De mensen geloofden dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben en hiervoor plukten ze op deze nacht. Vreugdevuren werden ontstoken om zich te beschermen tegen de duistere krachten waarvan werd geloofd dat ze vrij spel hadden vanaf het moment waarop het aantal uren daglicht opnieuw afnam.
In de zevende eeuw waarschuwde Sint-Eligius de inwoners van Vlaanderen, die nog maar pas waren bekeerd tot het christelijke geloof, voor het heidense zonnewendefeest. Christenen mochten niet deelnemen aan deze feestelijkheden. Later werd dit feest, net als de winterzonnewende op 24 december (het kerstfeest), verchristelijkt tot de feestdag ter ere van de geboorte van Johannes de Doper op 24 juni.

Tijd voor een leuke themaduik dus! Niet op dinsdag 21 juni (de langste dag) maar (zoals in Zweden ook vaak gebeurt) een paar dagen later, nameljk op zaterdagavond 25 juni!
Op zaterdag 25 juni gaat de zon onder om 22.04. Als we een half uurtje eerder onder water gaan en NA 22.04 weer boven komen, kunnen we zeggen bijna tijdens de zomerzonnewende gedoken te hebben!
Natuurlijk zorgen wij weer voor passende logboekblaadjes en we kunnen gezellig gaan bbq-en voor de duik! Als iedereen wat meeneemt, wordt het nog een festijn!Laat wel even weten of je ook van de partij bent zodat we genoeg lekkere dingen kunnen inslaan.

Je kunt je aanmelden  via dit Inschrijfformulier

 

Gegevens

Datum:
25 juni 2022
Tijd:
19:00 tot 23:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Fata Aquana
Telefoon:
070-4190129
E-mail:
info@fata-aquana.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Zevenhuizer Plas
Middelweg
Zevenhuizen, 2761 Nederland
+ Google Maps