Als je blij bent met je mooie duikmaterialen dan wil je dat natuurlijk zo lang mogelijk mooi en vooral goed werkend houden. Kom dus zeker elk jaar langs met al je duikmaterialen voor danwel een kleine check-up of een gedegen onderhoudsbeurt.


Net zoals je je auto regelmatig naar de garage brengt, kan het zeker geen kwaad om je duikspullen ook regelmatig na te laten kijken. Ook als je dit jaar misschien wat weinig gedoken hebt, niet op vakantie bent geweest of al je plannen figuurlijk in het water zijn gevallen, dan kan het geen kwaad om je spulletjes goed na te laten kijken. Alles wat blijft liggen functioneert op den duur minder goed….

Wat moet je dan bij ons langs brengen?
Je ademautomaat spreekt voor zich: elk jaar in ieder geval na laten kijken en checken of de afstellingen nog goed zijn.
Het jacket (de BCD) wordt vaak vergeten, maar ook daar zitten de nodige o-ringetjes in die kunnen uitdrogen en (hoognodig) aan vervanging toe zijn.
Je cilinder moet hier in Nederland elke 5 jaar gekeurd worden. Daarnaast is het verstandig om hem elk jaar voor een visuele inspectie aan te bieden. Je kan je fles voor beide zaken bij ons langs brengen. Er wordt tijdens de visuele inspectie ook een kraanrevisie gedaan. Zo hou je de kraan altijd soepel en voorkom je bijvoorbeeld dat er door vocht schade aan de binnenkant van de fles ontstaat waardoor hij wordt afgekeurd.

Andere artikelen zoals lampen, droogpakken en andere accessoires kun je vaak prima zelf goed onderhouden door ze regelmatig schoon te maken en netjes te laten drogen. Twijfel je toch, dan kun je ook die duikmaterialen natuurlijk even langs brengen!

Fata Services zorgt dat je spullen er weer als nieuw uitzien en jaren meekunnen! Een afspraak maken hoeft niet, je kunt je spullen gewoon langs brengen. Je kunt bij ons terecht voor elk merk duikapparatuur.